FAQ

/FAQ
 • Het Farm Hitch systeem is bedacht en gebouwd op de boerderij. Het systeem is niet vanachter een tekentafel ontworpen en geproduceerd maar heeft zijn oorsprong in het dagelijks gebruik van tractor en machine op een boerderij.
 • Het Farm Hitch systeem is gebaseerd op de Euro aansluitmogelijkheden die ook worden gebruikt voor verreikers en (mini)shovels of loaders. Dit beproefde concept is dus een uitstekende basis voor een snelkoppelframe voor gedragen landbouwwerktuigen.
 • Het Farm Hitch systeem is een ongecompliceerd systeem wat het tegelijkertijd aankoppelen van verlichting, hydrauliek en aftakas mogelijk maakt!
 • Het Farm Hitch systeem is het enige systeem op de markt wat zowel hydrauliek, aftakas en verlichting ineens aansluit.
 • Het Farm Hitch systeem is gemakkelijk aan te koppelen aan de tractor en het werktuig en is gebaseerd op de originele OEM driepuntshef . Er behoeven geen concessies gedaan te worden aan de driepuntshef zodat de garantie van zowel de tractor als het werktuig bij onjuist handelen komt te vervallen.
 • Het Farm Hitch systeem zorgt voor een veilige en secure aankoppeling van elk willekeurig werktuig dankzij de hydraulisch vergrendelbare borgpennen. Tijdens transport of werkzaamheden is het werktuig altijd gezekerd.
 • Het Farm Hitch systeem is modulair opgebouwd en uitbreidbaar. Wanneer u als klant besluit in eerste instantie een systeem zonder aftakas en hydrauliekaansluitingen te kopen, dan kunt u achteraf altijd deze toepassingen in laten bouwen.
 • Het Farm Hitch systeem maakt gebruik van vrij verkrijgbare onderdelen en materialen. Hydrauliekkoppelingen en aftakassen zijn vrij verkrijgbaar in de handel.

 

 • Het eenmalig aankoppelen of bevestigen van zowel het tractor aanbouwdeel en machine aanbouwdeel vraagt wat tijd. Deze tijd wordt echter terug gewonnen met het voortaan sneller aan- en afkoppelen van werktuigen!
 • Het Farm Hitch systeem weegt 300 kg  en brengt het werktuig iets verder achter de tractor. Door de degelijke en robuuste bouw is het systeem meer dan sterk genoeg voor zware lasten.
 • Om een werktuig juist aan te koppelen moet de hydraulische topstang uitgeschoven worden om het tractor aanbouwdeel te laten aansluiten op de vanghaken van het machine aanbouwdeel. Een hydraulische topstang is dus vereist om het aankoppelen mogelijk te maken. U kunt een hydraulische topstang mee bestellen met het tractor aanbouwdeel (TMA).
 • Mocht het toch gebeuren dat er een storing of mankement aan het Farm Hitch systeem ontstaat, dan kunt u het systeem altijd demonteren. Eventueel kunt u een aparte aftakas extra mee bestellen per machine aanbouwdeel (IMA) en die aanpassen aan uw werktuig. De originele aftakas blijft dan beschikbaar en bruikbaar voor eventuele latere inruil van het werktuig.

 

 

De tractor moet beschikken over:

 

 • Tenminste 90 pk vermogen tot maximaal 200 pk
 • Een standaard af-fabriek gemonteerde driepuntshef
 • Een onafhankelijk dubbelwerkend oliecircuit met zweefstand en arretering
 • Een dubbelwerkende functie voor de hydraulische topstang
 • Een 7 polige stekkeraansluiting voor de verlichting
 • Optioneel een elektrische 3 polige stekkeraansluiting voor bediening van het elektro-hydraulische omschakelventiel

 

 

Voorlopig is het Farm Hitch systeem enkel te gebruiken in de achterste driepuntshef. Op aanvraag is het mogelijk om te kijken of het systeem ook in de fronthef te gebruiken is.

Het Farm Hitch systeem is af-fabriek verkrijgbaar met zes (6) hydrauliekaansluitingen. Er kunnen dus met 3 hydrauliekventielen dubbelwerkende functies van werktuigen worden bediend. Op verzoek is het aantal hydrauliekaansluitingen uit te breiden. De gebruikte koppelingen  van het mannelijk en vrouwelijk deel zijn van het Parker type waarbij de kogellagers  in het vrouwelijke deel verwijderd zijn omdat die geen functie meer hebben.

Het Farm Hitch systeem heeft 2 hydraulische functies nodig voor het bedienen van de hydraulische topstang en van de hydraulisch vergrendelbare borgpennen. Wanneer de tractor slechts beschikt over 2 hydrauliekventielen zou er dus geen mogelijkheid meer zijn om een werktuig hydraulisch te bedienen. Om dit te vermijden is er optioneel een elektro-hydraulisch omschakelventiel waarbij er slechts met één hydrauliekventiel zowel de topstang alsook de borgpennen bediend kunnen worden en het tweede hydrauliekventiel vrij blijft.

Het Farm Hitch systeem hangt ongeveer 35 centimeter achter de onderste hefarmen. Het zwaartepunt van gedragen werktuigen komt dus verder achter de tractor te hangen.

Het Farm Hitch systeem is getest en gehomologeerd op een belasting van maximaal 3.000 kg. Echter, tijdens veldtesten is het systeem getest tot ruim 5.000 kg op 1 meter afstand van het hart van het IMA aanbouwdeel. De maximale belasting van het systeem is wellicht hoger dan de toegestane  en gehomologeerde 3.000 kg.

Het Farm Hitch systeem beschikt over een categorie 2 aansluiting. Echter, het systeem is op aanvraag gemakkelijk op te waarderen naar categorie 3 om extra belasting mogelijk te maken.

Het Farm Hitch systeem komt compleet geïnstalleerd naar uw bedrijf. Het is geen bouwpakket waarbij u zelf de onderdelen in elkaar moet zetten. De reden hiervoor is dat bij de complete installatie van het product, het product alvorens te fabriek te verlaten uitgebreid gecheckt en getest kan worden.

Het TMA deel is gemakkelijk in de meegeleverde parkeersteun af te koppelen. Zo kunt u gemakkelijk het TMA aanbouwdeel loskoppelen wanneer u het niet gebruikt en het ergens in uw loods plaatsen.

In principe dient het Farm Hitch TMA deel verwijderd te worden wanneer er met een aftakas aangedreven werktuig zoals een drijfmesttank wordt gewerkt. Het systeem hangt namelijk in de driepuntshef en de aftakas is permanent aangesloten. Bij getrokken werktuigen zal dan de aftakas niet gebruikt kunnen worden en is het aannemelijk dat de trekboom van het werktuig interfereert met het Farm Hitch systeem. Wij raden aan om het TMA deel dan in de parkeersteunen af te koppelen zodat getrokken werktuigen zonder belemmeringen aangekoppeld en gebruikt kunnen worden!

Het Farm Hitch systeem is inderdaad verkrijgbaar in de door u gewenste kleur. Geef daarvoor bij bestelling de juiste RAL kleur door of uw voorkeur aan en het systeem wordt af-fabriek in de gewenste kleur geleverd.

Momenteel is het Farm Hitch systeem niet verkrijgbaar met ISOBUS aankoppelingen of aansturing. We werken momenteel aan een oplossing die te vergelijken is met de manier waarop de verlichting wordt aangesloten.

Momenteel is het Farm Hitch systeem niet verkrijgbaar met de mogelijkheid om Power Beyond koppelingen ineens aan te koppelen.